Nyár


Hurrá, itt a nyár, hurrá nyaralunk!!!

Jön a nyár, a meleg, fülledt, forró nyár! Ez minket is, de kedvencünk szervezetét is megviseli. Van néhány fontos momentum, amire oda kell figyelnünk ebben az időben!

Nyár1

A nyár azonban a közös, családi kikapcsolódást is jelenti, így sokszor felmerül a kérdés, hogy hogyan is tudjuk kedvencünket bevonni a nyaralásba!

Manapság a nyár sokszor 35-40 fokos hőséget jelent. Néha még árnyékban is nehéz elviselni. Fontos viszont, hogy legyen árnyék, búvóhely, ahová az állatunk vissza húzódhat a meleg elől. Legyen mindig megfelelő mennyiségű vize, ami nem forrósodik fel és nem párolog el a napsütésben

Ha kedvencünk túlsúlyos, a hőség még jobban megviseli, keringését, szívét óriási plusz „munkára” kényszeríti. Figyeljünk oda, hogy nyárra leadja a télen felszedett kilókat.

Kutyáknál a hőguta, vagyis a kóros túlhevülés (hipertermia) a kutya életébe is kerülhet! Szigorúan tilos a nyári melegben a kutyánkat akár 5 percre is a zárt autóban hagyni!!!

Kicsit könnyedebb témára váltva, mikor kiválasztjuk, hogy hol pihenjen a család, lehet egy szempont az is, hogy hol látják szívesen kedvencünket is. Leginkább a kutyák szokták a családdal tölteni a kikapcsolódás napjait, de biztosan van, aki cicáját, nyusziját vagy más kedvencét viszi magával. Ebben az esetben fontos végiggondolni, hogy állatunk is élvezni fogja-e a környezetváltozást!

Mire figyeljünk oda a nagy hőségben, mik a hőguta jelei és mit tehetünk, ha ezeket tapasztaljuk, ezekről is beszámolunk hamarosan. Miket kell magunkkal vinni, milyen előkészületekre van szükség (útlevél, élősködők elleni kezelés, stb) ezekről is írunk  júliusban.